Alla inlägg under oktober 2007

Av en liten ponke - 4 oktober 2007 20:09

Jag cyklade som fasen ner för en lång och ganska brant backe. I botten av backen gick det två kvinnor med var sin häst som de ledde. Den bakre kvinnan vände sig om och såg mig och ledde in hästen närmare kanten så jag kunde cykla förbi utan att bli jämnad med marken på grund av bilarna som susade förbi i en hiskelig fart. När jag var jämnsides med hästarna och deras ägare började de stegra (säger man så?) och galoppera (eller hur säger man springa på hästspråket?) mot mig. Jag var tvungen att väja för att inte köra in i en av dem, och lyckligtvis kom det ingen bil i det ögonblicket. Jag fick en enorm adrenalinkick och jag hörde hur någon av hästägarna ropade någonting åt mig. Jag hörde bara det sista hon sa: "en (möjligtvis: någon) annan gång!"

     Det borde vara lag på att folk som är ute och rastar sina hästar har lite pli på dem. Tänk om jag hade cyklat in i hästens stora mage!

     Fast det kanske var mitt eget fel. Hästar är kanske lättskrämmda och de kanske blev rädda för att jag överraskade dem? Jag har ingen aning eftersom jag aldrig har stiftat någon närmre bekantskap med dessa riddjur. Som ingen red på.

Av en liten ponke - 4 oktober 2007 17:16

Veckans värsta dag är över! Det är ett under att jag har överlevt. Lektioner från klockan åtta till klockan fyra och bara femminutersraster förutom lunchrasten som är längre. Det är inte en rolig dag, kan jag lova.


Jag fick reda på att vi hade datorkunskapsprov idag, men det gick bra även fast jag inte hade övet. Det var två små saker jag inte klarade.


Jag har sålt fiskmaten och roten idag. Fick 350 kr för dem. Jag stod sedan och pratade med den kvinnan som hade köpt sakerna en lång stund. Fiskägare mellan.


Mamma ringde och tvingade i väg mig till skolsyster som sa att jag troligen hade en spricka i ledbandet. Han ville boka in mig till skolläkaren om en vecka, men då är det studiedag. Men om det inte har blivit bättre ska jag ändå gå dit.


Brors Trummhinnor var hela. En gång hade jag ingen trummhinna på mitt vänsteröra. Det tog tre år innan läkarna opererade dit en ny. Då fick jag tinitus...


Nu ska jag plugga och försöka hinna med att kila ut och cykla.

Av en liten ponke - 3 oktober 2007 19:28

Det är så att jag har ett ganska litet problem jämfört med de fattiga barnen i Afrika, men jag vill gärna ha hjälp med det. Jag har beställt växtnäring till akvariumen från internet, inte viagra som jag skrev i ett inlägg förut. När jag hade beställt visade det sig att jag skulle betala med plusgiro. Jag trodde att jag skulle få med en faktura hem, men nähe. Mammsen som kan sådant är i Lettland, eller så är det Litauen eller Estland. Pappa säger att han inte har den blekaste aning om hur man gör. Då ber jag er om hjälp! Jag skulle vara hemsk tacksam om någon skulle vilja vara söt och tala om för mig hur man betalar med plusgiro! Det är nämnligen så att växtnäringen jag har nu inte är lika powerfull som den jag har beställt, och dessutom så har jag inte så många droppar kvar av den. Gör en god gärning och skänk lite pengar till barnen i Afrika samt berätta för mig hur en sådan här betalningsanordning fungerar!

Av en liten ponke - 3 oktober 2007 19:12

Jag satt i soffan och gjorde läxa. Då kom min bror springandes och skrek som fasen och höll sig för öronen. Han sa att jag skulle ringa pappsen, så det gjorde jag, men ingen svarade. Jag försökte prata med lillebror och fråga vad som hade hänt. Men det enda han gjorde var att ligga på golvet och gnälla, så jag gick in på mitt rum. När jag gick ut ur rummet en halv timma senare låg han fortfarande på golvet och gnällde. Det gick fortfarande inte att prata med honom. Jag ringde pappa och fick reda på att bror hade pumpat sönder bakhjulet på sin cykel och fått ont i öronen. Jag tvivlar inte på att hade jävligt ont. För det gör säkert skitont. Men jag vet att han överdriver sitt gnällande. Det är en stor skillnad på gnäll och gråt. Han har en väldigt låg smärttröskel. Om han inte hade gnällt så hade jag tyckt mer synd om honom, men han överdriver ju sitt gnäll så förjävligt så att man kan inte vistas i samma rum som den saken.

    Pappa ringde sjukvårdsupplysningen, och de sa att bror skulle åka in till akuten och kolla läget med öronen. Så nu är jag ensam här hemma igen.


Av en liten ponke - 3 oktober 2007 17:00

Jippi! Jag satt på mitt rum och skulle precis inte göra det längre då jag hörde den ljuva tonen av Drängarnas låt "Kung över ängarna". Det betyder att min mobil ringde. Jag svarade och det var en tjej/kvinna som redan ville köpa både mangroveroten och de tio litrarna fiskmat. Jag hade absolut inte förväntat mig att få sålt det så snabbt! 150kr + 200kr = 350kr. Katching! i kassan. Hon skulle möta mig efter skolan imorgon. Det blir nog ganska knivigt att få med mig en stor rot och en stor dunke fiskmat dit. Det borde få plats i skåpet.

    Någon som vet hur man raderar annonser på eniro.se?

Appropå det här med pengar. Jag är så jävla sugen på att skaffa ett jobb utanför skolan! Men det är ju även svårt att få jobb på ICA och liknande ställen eftersom man ska ha praoat där innan så de vet vad man går för. Det skulle ha varit grymt kul att få jobba extra på någon av stadens akvariumaffärer, men jag tvivlar på att en sextonårig ponke får jobb där. Fast det är iallafall värt ett försök!

Av en liten ponke - 3 oktober 2007 14:56

Denna studiedag har inte ägnats åt något produktivt alls. Jag har läst i boken jag ska redovisa om i svenskan. 'Mannen som log' av henning Mankell. Den bröjar bli ganska bra nu när jag har kommit en bit in i den. Jag har även lyckats räkna lite matte och fixat i det stora akvariumet. Jag la in två annonser på eniro.se på en mangroverot och fiskmat. Ni är mycket välkommna att köpa dem för en barnsligt lite summa.



Av en liten ponke - 3 oktober 2007 10:31

Lizputin! Det är troligtvis inte din lyckodag idag, men du ska iallafall få reda på vad jag tycker är omannligast här i världen!


Jag satt och åt i skolan igår och bredvid mig satt två tjejer från klassen. Vi pratade och samtalet slank in på mina långa ögonfransar. (De är faktiskt jättelånga. Det är tillochmed okända vuxna (typ frissörer och dylikt) som har frågat om jag använder lösögonfransar.) Då kom jag på att det är extremt omannligt. Alla tjejers högsta önskan är att få långa ögonfransar, så de använder lösögonfransar och mascara och allt vad det heter. Jag har inte fått någon dålig respons på det än, men ni tjejer är ju så luriga. Ni säger att något är fint, men man känner sig lite osäker när det gäller en kille med långa ögonfransar...


PS! Stavas mannligt med ett eller två "N"?

Av en liten ponke - 3 oktober 2007 08:48

Jag har surfat omkring lite på internet och hittade en tysk sida där man kunde beställa ett företags akvariumkatalog på 540 A4 sidor helt gratis. Ett sådant fynd får man bara inte missa, tänkte jag! Det var bara ett problem med själva beställningen; hemsidan var på tyska. Jag som inte kan detta underliga och fula språk klarade faktiskt av att beställa katalogen ganska snabbt. Ganska imonerande tycker jag.

Presentation

Omröstning

Tror du att ponken själv förstår vad han skriver?
 Ja, ponken är allsmäktig!
 Jag vill gifta mig med ponken!
 Nej, ponken har absolut ingen aning om vad han håller på med!

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< Oktober 2007 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards