Alla inlägg under oktober 2007

Av en liten ponke - 19 oktober 2007 18:33

Jag känner mig grymt nöjd nu när det är fredag kväll och jag har gjort allt som måste göras samt lite till. Jag har varit i skolan och dagen gick fortare än den brukar. Även veckorna susar förbi i en väldigt rask takt, nästan för rask. Jag hinner knappt med. Jag önskar att de kunde återgå till sitt vanliga tempo så jag hinner med att plugga till alla dessa prov vi har. Men som mästerfysikern Albert Einestein en gång sa: "Tiden är relativ".

Av en liten ponke - 18 oktober 2007 17:22

Igår försökte våran fysik/mattelärare var rolig. Ibland lyckas han, ibland inte. Ni får själva avgöra om han hade en av sina bästa dagar idag.


Läraren förklarade för oss att när man räknar med krafter så bildas en resultant. Sedan sa han: "Det är ju tur att det heter så så att feministerna får som de vill." 60+ and still going strong!

Av en liten ponke - 18 oktober 2007 17:05

Ni kommer inte att tro mig när jag säger att jag gick upp klockan kvart i sex idag. Men det är faktiskt helt sant! Det är helt sjukt vad pigg jag är nu för tiden. Efter den sköna morgonen hägrade skolan. Tyvärr, får jag lov att säga. Första lektionen var engelska då vi lyssnade på en text och skrev brev. Sedan hade vi svenska då vi arbetade med hur ett korrekt svenskt språk är. Enkelt, så det var även kul. Efter den lektionen hade vi matte och sedan lunch. Maten var god idag, det kan jag lova. Efter måltiden hade vi datorkunskap då vi började jobba med excel som verkar ganska lätt. Efter nördandet hade vi ett fysikläxförhör, på fem sidor. Exelent när jag inte hade läst på. Vi får väll se hur det går. Efter den påfrestningen hade vi samhällskunskap och sedan slutade vi! Nu har jag precis kommit hem och ska alldeles strax ut och springa i det underbara vädret.

Av en liten ponke - 17 oktober 2007 16:08

Jag sitter här med en tomat i munnen och en sked musli i handen och tänker tillbaka på dagen som varit. Började bra med en timma samhällskunskap som flög förbi. Lunchen var god och jag lyckades behålla den under idrotten precis efteråt. Sedan hade vi åttio minuters fysik som är ganska långt i en liten ponkes tidräkning. Vi fick dessutom tio sidor i läxa till imorgon. Hur ska jag hinna det med naturkunskapsprov och engelskaprov som hägrar?

Av en liten ponke - 17 oktober 2007 08:25

Jag har någon slags mental spärr. Jag kan inte sova längre än till klockan sju. Jag vaknade utan klockan och var pigg som en mört! Jag hade sett fram emot en timmas sömn till, men det behövdes tydligen inte. Nu förstår jag vad pappa menar med att han har svårt att sova länge. Jag har väll ärvt det från honom.


Jag har en dyster nyhet. Mina föräldrar tycker att min springa-minst-fem-minuter-om-dagen-plan är vansinne. Jag får skjuta upp den planen tills jag blir myndig.

Av en liten ponke - 16 oktober 2007 19:44

Dagen inleddes med en härlig sovmorgon. Fast jag råkade gå upp klockan sju självmant efter att pappa väckt mig. Åkte in till skolan och gick till skolans bibliotek och studade med vänner som jag känner. Efter en timma gick vi till svenskan där vi inte lärde oss något. Sedan åt vi! Det blev chili con carne. Inte så kryddstark som den åkta varan, men den dög. Efter vi hade varit på besök i himelriket gick vi jättemånga trappor upp i ett högt hus för att lära oss ett främmande språk, engelska. Vi lyssnade på en text och sedan var det tänkt att vi skulle jobba med den. Vi kunde ha varit flitigare, det erkänner jag. Efter det hade vi matematik då vi räknade massa konstiga saker som jag inte vet namnet på. Jag vet bara att det är konstigt och att vi inte fick någon läxa! Efter siffrorna hade vi samhällskunskap då vi fick X antal frågor att jobba med. jag satt bredvid en av de få tjejerna i klassen och frågorna avverkades i snabb takt. Den lektionen slutade tio minuter tidigare! Dagens bästa ögonblick! Dock var det furtiofem minuter kvar tills bussen gick och det regnade, så jag tog bussen till statsbiblioteket för att studa arslet av mig. Två timmars naturkunskap satt fint en tisdagseftermiddag. Tillslut kom jag hem och då kändes det som om bättre tider har skådats. Nu har jag precis slukat en måltid beståendes av kyckling, ris och sallad och jag ska snart plugga engelska.


Jag har ändrat min profil. Jag måste ju vara lite modern, som man säger.

Av en liten ponke - 16 oktober 2007 08:16

Tidigt i morses vaknade jag och kännde mig relativt pigg. Jag trodde att klockan var omkring sju, men där hade jag trott fel eftersom klockan var halv fyra! Jag var lite frustrerad eftersom jag ville så gärna gå upp och välkommna en ny dag. Det enda jag gjorde var att gå upp och slå en sjua och efter ett tag somnade jag om. När pappa väckte mig var klockan sju. Jag kännde mig dödstrött och ville inte alls gå upp. Men det gjorde jag och tryckte i mig en tallrik med gröt. Sedan fixade jag i det stora akvariumet och efter det satte jag mig här och pustade ut allt jag andas in.


Om en timma bär det av till skolan och där måste jag vänta en timma till tills lektionen börjar. Ibland är det värelöst att bo på vischan.

Av en liten ponke - 15 oktober 2007 20:49

I mitt hus har vi två "tända-lampan-knappar" som sitter kombinerade på samma knapp. De tänder var sin lampa. De har funnits där så länge vi har bott där, 14 år alltså. När jag ska tända en av dessa lampor går jag fram och trycker på en av knapparna utan att själv lägga märke till vilken. Det har blivit en reflex. Om någon skulle fråga mig om vilken knapp de ska trycka på för att tända en av lamporna hade jag inte kunnat svara på det. Det är ganska mystiskt egentligen. Det är ett bevis på att någonting inuti skallen har tänkt till och gör så att jag kan tända. Tyvärr tänkte den inte till tillräckligt så att jag vet vilken knapp som leder till vilken lampa.


Hoppas ni fattar något av den gojja jag just skrev. Ni får förlåta mig eftersom det nämnligen idag är en "duscha-tre-gånger-dag". En gång på morgonen, en efter idrotten och en snabbdusch efter springturen på kvällen. Så många duschar på en dag tröttar ut en redan ansträngd liten hjärncell. Jag tror att huden läcker så att den blir fuktskadad...


Vet någon om man ska spräcka blåsor med nål? Eller hur är det saker och ting går till i denna värld? Jag har nämnligen några feta blåsor som jag vill oskadliggöra snabbt som attan!

Presentation

Omröstning

Tror du att ponken själv förstår vad han skriver?
 Ja, ponken är allsmäktig!
 Jag vill gifta mig med ponken!
 Nej, ponken har absolut ingen aning om vad han håller på med!

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< Oktober 2007 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards