Alla inlägg under oktober 2007

Av en liten ponke - 26 oktober 2007 08:17

Varför heter Fröken Ur just Fröken Ur?


Det är något jag inte alltid har undrat, men jag kom på det när jag var ute och sprang igår. Jag skulle tro att hon är som en fröken som alltid vill påpeka vad klockan är - precis som en fröken när man kommer för sent till en lektion.

    Jag tycker att Fröken Ur har en tråkig röst.

Av en liten ponke - 25 oktober 2007 19:32

Jag fick ett samtal av en snubbe som kallas Bj. Honom har jag känt så länge jag kan minnas. Nu går han på ett bondegymnasium lång bort i tjotahejti och bor där över veckorna, men imorgon är han ledig så han ska följa med till min skola. Det ska bli kul. Det ska också bli väldigt skoj att se hur han ser ut med nagellck. Det är nämnligen så att några tjejer i hans klass målade hans naglar och nu går inte färgen bort. Det måste nästan förevigas.

   Den har killens storebror går imin nuvarnade klass. Jag är säker på att de båda skulle kunna byta plats för en dag utan att lärarna hade märkt något. Det är ganska lika. De är också enormt starka. Han som går i min klass nu, inte BJ, väger 85 kg, och det är endast muskler. Det är lite skrämmande att han väger 37 kilo mer än mig... Men det käns skönt att ha två stora och starka skyddsänglar vid sin sida när man är liten och ponkig.


Jag hoppas min far är klar med min bror och hans dumma NO-prov snart. Jag behöver hjälp med matten och proportionaliteter. Det är ett ganska sjukt avsnitt - som vi har jobbat med i två lektioner och som vi nu lämnar bakom oss.

    "En stad med 250 000 invånare får varje dygn 150 000 kg sopor att ta hand om. Vi antar att sopmängden, y kg, är proportionell mot invånarantalet x. Åskadliggör proportionalitete grafiskt för invånarantal upp till 1 000 000."

     Jag tycker att det är svårt. Dessutom hade jag bara G i bild, så jag är inte heller någon mästare på att rita. Jag hoppas verkligen inte att det kommer uppgifter på proportionalitet på provet. Speciellt inte på de nationella proven. Fast det är bäst att lära sig det om olyckan skulle vara framme. Jag tycker att det är sjukt att de olika gymnasieprogrammen har olika svår matematik, även när de läser exakt samma kurs.

Av en liten ponke - 25 oktober 2007 16:16

Första lektionen var svenska. Vi skulle välja två yrken vi ville veta mer om, alltså gå på föredrag om dem i februari 2008. Framförhållning i all ära! Det fanns en hel dröse med yrken, och jag valde jurist/advokat som förstahandsval och egen företagare i andra hand. Resten av lektionen läste vi. Efter det hade vi matte och det var drygt eftersom alla satt och väntade på lunchen. Sedan var det datorkunskap där jag fick MVG- på provet. Efter en och en halv timma i datorsalen hade vi fysik och sedan skulle vi ha samhällskunskap och gå på staden och intervjua folk. Jag och de två andra dönickarna i min grupp skulle ha gjort det idag, men länken i gruppen (självklart en tjej) sprang iväg och köpte miniräknare och allt vad det heter och vi följde med. Såklart skulle kassörskan göra fel, så vi blev ståendes där i en evighet och bestämmde sedan att vi kunde göra intervjuerna på lovet.


Nu på eftermiddagen/kvällen planerar jag att hinna med följande: Träna löpning, göra matteläxan, läsa igenom den muntliga redovisningen till tekniken och läsa det nya numret av illustrerad vetenskap.

Av en liten ponke - 25 oktober 2007 08:04

Om inte våran engelskalärare hade en son som skule opereras idag så skulle jag suttit i skolan nu och pratat det främmande språket engelska. Jag kan ta en buss som går en timma senare, och det är grymt skönt! Veckans värsta dag har kortats ner med en timme. Idag får vi också tillbaka våra datorkunskapsprov. Det ska bli spännande att se vad det blir för betyg. På samhällskunskapen ska vi gå ut och intervjuva folk ute på stan om det svenska statsskicktet. Skönt att slippa en lång lektion med skriverier.

Av en liten ponke - 24 oktober 2007 18:40

Idag har jag fått två samtal på telefonen som var från personer som jag aldrig har pratat med i telefon förut. Det måste vara ett tecken! Den ena var en sjuksköterska som ville att jag skulle komma in till barnmottagningen och göra ett lungfunktionstest och ta blodprover på måndag klockan ett. En lite kilig tid med tanke på att det är lov och det är vid ettiden som den perfekta träningen har skett och den perfekta lunchen ska tillagas. Att träna och äta när jag kommer hem går nog sådär, eftersom bussen hem går halv tre och när jag är klar med träningen så blir det nästan kvällsmat. Att träna och äta innan blir för tidigt. Jag sattsar nog på en kombinerad lunch/kvällsmat. Jag får fördriva tiden i väntan på bussen i stan med att slösa stora pengar på kläder.

   Den andra personen som ringde var min engelskalärare. När hon presenterade sig blev jag förvånad. 'Hade verkligen engelskaprovet gått så dåligt? Det kändes ju som treans engelska.' Men som tur var visade det sig att hon inte ringde för att underkänna mig, utan för att berätta att engelskalektionen på morgonen imorgon var inställd. Soft, då kan jag ta sovmorgon!

Av en liten ponke - 24 oktober 2007 11:38

Idag är det en dag när jag bara vill krypa upp i soffan med en stor saftig apelsin och en kopp te och se på en bra film. Tyvärr har vi varken apelsiner eller bra filmer hemma. Därför ska jag börja läsa den andra boken i Stieg Larssons serie istället. Jag tror att den får svårt att överträffa den första, eftersom den var så otroligt bra!


Jag planerar på att ta med hunden ut när jag ska springa. Då blir hon kanske glad.

Av en liten ponke - 24 oktober 2007 08:20

Igår fick jag ett tips om en blogg. Jag gick in på den och skummade igenom den. Jag såg direkt att det var en överkristlig kvinna som hatade homosexuella. Jag var tvungen att läsa noggrannare och jag blev tjurig på henne. Jag hade skrivit en otroligt lång kommentar där jag kritiserade henne från topp till tå och jag skulle precis posta den. Vad händer då? Jo, bloggagratis.se ligger nere pågrund av servicearbete. Jaha, kul. Där försvann min kommentar som jag hade lagt ner min kropp och själ i. Är det tacken för att man försöker engagera sig lite? Får se om jag orkar skriva en ny kommentar idag när jag itne har så mycket annat att göra.


http://maritkratz.bloggagratis.se/#329970 

Av en liten ponke - 23 oktober 2007 17:10

Idag fick klassen tillbaka våra läxförhör i fysik, som var fem sidor långt, alltså i princip ett prov. Jag klarade mig strålande, även fast jag inte hade pluggat. Jag hade klart över medelvärdet och var bland de främsta i klassen, så jag är nöjd.

   Vi fick även tillbaka våra samhällskunskapsuppsattser och på den fick jag VG. Jag är nöjd eftersom jag tyckte att det var ett svårt ämne.


Vi fick reda på att våran fysiklärare ska på konferans imorgon så den lektionen gick bort. Sedan lyckades vi fixa så att bode idrotten och samhällskunskapen blev inställd. Alltså är jag helt ledig imorgon. Ska bli skönt att slippa skolan för en dag! Att vi inte har några läxor gör ju inte saken sämre...

Presentation

Omröstning

Tror du att ponken själv förstår vad han skriver?
 Ja, ponken är allsmäktig!
 Jag vill gifta mig med ponken!
 Nej, ponken har absolut ingen aning om vad han håller på med!

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< Oktober 2007 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards