Alla inlägg under december 2007

Av en liten ponke - 8 december 2007 21:20

Alldeles strax börjar en film som har potential till att vara bra. "Catch me if you can" på kanal 5. Jag har sett början på den för många långa år sedan och nu är det dags att få reda på hur den slutar. Och komma ihåg hur den börjar. Det blir hur jag ska tillbringa min lördagskväll. Fast egentligen känner jag bara för att gå och lägga mig. Nu. Genast. På en gång. Jag är trött.


Pappsen har lyckats att förstöra ljudet på en av våra två TV-apparater. Bra jobbat! Jag vet inte hur han har burit sig åt. Vi har försökt länge och väl med att få igång ljudet men det vill sig inte. Jag tror att det är rymdvarelser som har strålat bort allt ljud från jorden. Vi kommer hädanefter leva i en alldeles tyst värld. Det hade nog varit ganska skönt. Fast man hade nog tröttnat efter ett tag.

Av en liten ponke - 8 december 2007 19:55

Paniken smög sig på under dagen när jag upptäckte att jag inte hade pluggat på ett stort antal saker som kommer på det feta fysikprovet på måndag. Det är otur, men det får gå som det går.


Dagen har spenderats vid fysikböckerna, två timmar i löparskorna och så har jag varit och handlat med far min. Det beror på att min broder och moder är på lag-SM i dans. Lillebror kom tvåa! Nu har han kammat in ännu en SM-medalj. Jag måste slå till med något nu för han glänser mer än mig. Fast det kan han väll få göra.


Är det någon som skulle kunna hjälpa mig med skillnaden mellan ett naturreservat och en nationalpark. Det är nämnligen så att det är en del av en läxa i naturkunskapen och jag hittar det icke. Jag är hemskt tacksam för er vilja att hjälpa en liten ponke!

Av en liten ponke - 8 december 2007 08:57

God morgon!

Gröten är uppäten och mjölken färdigsörplad. Magen är mätt och belåten och tycker att livet leker.


Jag som trodde att jullovet skulle bli ett bra tillfälle för oss teknikstudenter med utpluggade ögon att vila upp oss hade så fel. Vi har fått en bok vi ska läsa ut och skriva ett referat om den samt analysera takniken mm. Vi ska även skriva en uppsatts i musiken. Jag tror att jag ska sattsa på Britney Spears. Det borde ju finnas tillräckligt med material eftersom hon har levererat skandal efter skandal.

   Jag gillar sådana här uppgifter mer än vad jag gillar till exempel samhällskunskapsprov där det gäller att läsa ur en bok och kunna allt, det är inte så svårt, men det är tråkigt! Dessutom tycker jag det är svårt med samhällskunskapen eftersom det inte finns något riktigt svar. När man ska analysera frågorna finns det ingen mall man kan gå efter som i matte och fysik. Där vet man hur det ska vara och varför, men i samhällskunskapen bedöms svaren efter hur bra man har analyserat och förstått vad man har skrivit.


Av en liten ponke - 7 december 2007 19:01

Idag har klassen varit på besök på textilmuseumet. Det var faktiskt intressant. Gubben som berättade för oss om hur tyg och sådant kommit och tillverkats i Borås gjorde det bra. Han visade oss även massa material som var framtidens löfte. Bland annat ett textil som såg ut som en liten glasbit, men som inte vägde mycket. Knappt något alls. Det var mysko.

   Efter studiebesöket gick jag och tre dårar till från klassen till en thairesturang och åt buffé. Det var riktigt gott!


Det blev tyvärr ingen gratis klippning från flickorna i klassen. Därför var jag tvungen att klippa mig hos en riktig frisör. Jag gick med några klasskompisar i staden, lämnade dem och mötte en snubbe vid namn Tobbe istället. Vi gick omkring i staden och letade förbryllat efter en ledig klipptid samtidigt som vi gjorde diverse ärenden. Tillslut hittade vi en ledig frisör. Först duschade hon mitt hår eftersom det knappt är kammbart annars. Det är stora och fluffiga lockar som aldrig blir kammade hemma! När hon var klar var jag två centimetrar hår och 310 kr fattigare...

Av en liten ponke - 7 december 2007 08:31

God morgon alla söta små folk!


Mina ben käns som deg med extra mycket jäst i idag efter gårdagens intervaller. Det märks att jag inte är vältränad längre och att min återhämtning är lika dålig som ett bottennapp är tråkigt.


Idag har vi sovmorgon så jag kunde sova ända till klockan åtta. När klockan ringde kände jag att jag ville ligga kvar och snooza, men det ville inte urinblåsan och snorren. Jag fick snällt lyda order och gå på toa, men vad ser jag när jag öppnar dörren till dass? Jo, en mamma sitter där och kissar. Paniken smög sig långsamt på och snart rasade hela min värld sönder och samman. När mamma äntligen var klar och jag fick tömma ut vätskan som samlats i min kropp under natten så kändes det som om himmelriket var nära. En underbar känsla! Jag äger som en skåning från språkresan i sommras. "Den som tycker att knulla är det skönaste som finns har aldrig varit riktigt pissnödig!"


Nu väntar duschen, rakhyveln, linserna och kanske mina kläder. Jag får se om jag väljer att gå naken eller inte till skolan idag.

Av en liten ponke - 6 december 2007 17:22

Idag har det varit en lång och tröttsam dag. Vi hade prov på "Excel" i datorkunskapen. Jag hade inte pluggat något inför det, men det gick strålande ändå. Ett MVG är nog inte helt utom räckhåll!

   På svenskan hade läraren betygssnack med mig. Jag fick ett starkt och ett svagt VG på mina två redovisningar jag har haft denna termin. Jag är mycket stolt eftersom jag aldrig har redovisat muntligt förr! Hade jag bara hållt tal lite längre hade det starka VG:t förvandlats till ett MVG... På grammatiken fick jag MVG, och det är ju riktigt gött!


Något annat speciellt har inte hänt idag, förutom att jag har lovat två tjejer i klassen att de ska få klippa mitt hår imorgon. Det käns nervöst att låta mitt fluff försvinna in i två unga damers våld. Dock så tar de ju inget betalt och då får jag mer pengar över till julklappar och dylikt! Vi får se hur håret artar sig imorgon. Vågar jag verkligen låta detta ske? Är jag vid mina sinnes fulla bruk? Kommer mina öron vara sönderklippta vid den här tiden imorgon? Vilken cliffhanger!



Av en liten ponke - 5 december 2007 19:50

Det blev inte mycket pluggande idag. Istället bedrevs tiden med att vara ute och löpa samt att sitta här. När jag väl skulle ta mig själv i kragen och sätta mig ner och jobba med fysiken hade min fader gjort enormt svåra uppgifter till mig som var helt omöjliga att lösa. Och nu är han inte hemma så han kan inte hjälpa mig heller. Jag misstänker att han ger mig uppgifter som han brukar ge till sina inteligenta högskoleelever som han lär upp till att bli ännu mer inteligenta kemi/fysik/matematik elever. Han tror att jag redan är såppass smart, men där har han tagit fel. Jag går fortfarande första året på gymnasiet och inte femte året på högskolan.

   Jag hade ju kunnat plugga teorin i boken, men "Bonde söker fru" och "Heroes" hägrar och då kan man ju inte sitta och stirra sig blind i fysikböcker! Jag får väll plugga som en vild i helgen istället och hoppas på att det bästa ska inträffa. Jag tror (hoppas) dock att jag har läget under kontroll.

Av en liten ponke - 5 december 2007 16:21

Idag har det regnat lika mycket som under en hel regnperiod i djungeln. Det tär på en. Det är tur att någon smart person har uppfunnit paraplyet så jag kan söka skydd där under och slippa all nederbörd.


Något speciellt har inte hänt idag. Skoldagen har bara bestått av tre lektioner, och det är underbart. Jag ska ut och springa om någon timma och tills dess ska jag plugga lite fysik.

Presentation

Omröstning

Tror du att ponken själv förstår vad han skriver?
 Ja, ponken är allsmäktig!
 Jag vill gifta mig med ponken!
 Nej, ponken har absolut ingen aning om vad han håller på med!

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< December 2007 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards