Alla inlägg under augusti 2007

Av en liten ponke - 25 augusti 2007 09:22

Silverskalarerna jag köpte i affär X har dött av någon mystisk anledning. De gick inte tillsammans med några andra fiskar jag köpte där ifrån, och de verkar frodas. Liksom de jag inkasserade igår från affär Y. De två stackarna som dog har inte verkat helt okej, men jag trodde att det bara var för att de inte hade vant sig vid sin nya miljö än. Så var tydligen inte fallet. De hade väll ärft något dåligt anlag av sina föräldrar. De kanske var ovanligt lättstressade, det syntes inte i affären iallafall. De visade inga tecken på sjukdom. Allt har skötts om helt korrekt, de andra fiskarna simmar och äter som bara den. Mycket mystiskt må jag säga!


Denna sida, alltså bloggagratis, har blivit konstig. Texten är gigantisk och med fet stil. Allt är jätteutdraget. Det blev så efter att jag la in bilderna på akvariumet igår. Någon som vet hur det tas bort? För det är otroligt störande!

Av en liten ponke - 24 augusti 2007 21:29

Skulle egentligen sett på en film med Clint Eastwood. Så blev inte fallet eftersom den var extremt seg. Början var det iallafall, och då orkar man ju inte se resten. Därför bläddrade jag lite och fastnade för the voice. Det var kareoke och jag förstod hur duktiga rapparna är som kan prata/sjunga så snabbt. Jag försökte hänga med i texten, det gick långt ifrån superbt. Jag noterade några fel i stavningen på textremsan de hade rullandes längs ner i bilden. De hade stavat "believe" "beleve". Jag förtår varför skolministren vill att skolan ska bli striktare!

    Detta påminner mig om hur dåligt skrivet häftet i datorkunskapen var. Ett grammatiskt inkorrekt mästerverk!

Av en liten ponke - 24 augusti 2007 20:43

I 375an har det växt som satan! Skalarerna är grymt snygga! I 63an har det inte blivit någon gigantisk tillväxt, men det kommer nog snart! Växtnäring är guld värt!


Ska försöka få en bild på mina malar, de är förjävla underbara. Helt otroliga vareler! Riktiga skönheter! Det är också vad man förväntar sig när en firre kostar 245 kr.

Av en liten ponke - 24 augusti 2007 20:09

Morgonen var bra och dålig. Den var bra för att jag fick en extra lång sovmorgon. Det dåliga med den var att jag missade två lektioner. Hade det gått fler bussar hade jag varit inne redan den första lektionen, men det gör det ju inte. Jag kom iallafall till lunchen. När jag satt och väntade på min klass vi skåpen så kom det en tjej från klassen, trodde jag. Jag började prata med henne, och hon pratade tillbaka. Tillslut undrade hon i vilken klass jag gick i. Det visade sig att det var tjejen i min klass trillingsyster. Så otroligt lika! Det var läskigt.

    Till lunch blev det kycklingsoppa med ris i. Låter inte så gott, men det var det. Efter lunchen hade vi engelska då vi hade prov. Det var ett prov för att avgöra om någon i klassen skulle ha stödengelska. Tror inte det blir någon som får det. Det var enkelt. Sedan hade vi svenska där vi fick sluta tidigare för att vi skulle till aulan och titta på när elevkåren presenterade sig. Efter det fick vi sluta! Jag gick till den andra djuraffären för att köpa skalarer så det lättare blir yngel när de är vuxna. Ett gäng kilfläcksrasboror till det lilla akvariumet införskaffades också. Torrfoder av räkor som enligt säljaren var det bästa fodret man kan ge sina fiskar var jag också tvungen att köpa, fiskarna var som galna i det!

     När jag kom hem med bussen mötte Tobbe, Kalle och Bj mig och vi gick hem till mig och väntade på att fiskarna skulle koppas in. Sedan satt vi och glodde på akvarierna. Vi var även ute med hunden så hon fick lite motion.

Av en liten ponke - 23 augusti 2007 17:25

Denna dag har varit en tuff dag. Sex lektioner, de flesta längre än 70 minuter. Tror nog att klassen kommer komma bra överens. De flesta ligger nog på samma nivå som mig, alltså 260 poäng. Sedan har de typ tagit in några lågpoängare för att fylla ut kursen. Dessutom så hade min förhoppning om att kunna slappa sig igenom teknikprogrammet precis som högstadiet slagit slint. Det verkar vara ett mycket tufft program. Matte fyra gånger i veckan, fysik tre gånger. Det märks att det är ett matteprogram. På matten informerade våran lärare oss om att vi är tvugna att köpa en miniräknare för åttahundra riksdaler, den kan rita kurvor och hela faderullan. Det är vad som krävs för att klara matte E, sa han. Matte och fysikläraren är samma. Han verkar som en bra lärare. En sådan som kan förklara bra och är intressant att lyssna på.


Förlåt om detta inlägget har varit ovanligt sär, men jag är trött efter att ha varit i skolan från åtta till halv fem och smockfullt med lektioner.

Av en liten ponke - 22 augusti 2007 18:17

Nu sitter jag här och knaprar på ett päron och sörplar mjölk. Det är verkligen smaskigt. Dessutom är jag alldeles ensam hemma så jag kan göra vad jag vill! Jag skulle kunna springa omkring spritt språngande naken och skuttai alla sängarna. Jag gör inte det även om det är väldigt lockande. Grannarna hade trott att jag hade fått solsting, fast solen knappt skiner. "Allt går om man försöker"som en vis man sa en gång i tiden. Det kan ha varit en kvinna också.

Av en liten ponke - 22 augusti 2007 16:07

Just nu är min hjärna halvt överansträngd. Tack vare skolan. Tänk när den kör igång på riktigt då? Fy fan, jag hoppas jag blir frisk inom de närmsta månaderna så jag kan börja träna så min hjärna slipper känna sig som en påkörd geleklump. Jag kan känna hur det dallrar där inne.


http://www.youtube.com/watch?v=2cnRXmMn2Ag&watch_response - Den första veckan jag var på språkresa så tittade vi på England Got Talent. Och om alla knattar är så här så har de verkligen det. Jag tror hon är sex år. Jag tror att hon kom tvåa.

Av en liten ponke - 22 augusti 2007 15:21

Denna dag har gått i lekens tecken. Dagen var till för att klassen skulle lära känna varandra bättre. Våran klass tävlade mot de andra teknikklasserna och GPT-klassen. Det första momentet var pappersflygplansvikning. Den klass som fick längs kast vann. Sedan var det vattenlagning som stod på schemat. Vi langade vatten från en hink till en annan med plastmuggar. Sedan fick vå gå till matsalen och äta pastasallad. När den rasten var slut så gick vi en tipspromenad. Jag fick ett samtal från Bj där han satt långt ute i bonnaland på sin naturbruksskola och redan hade slutat. Han blev nog ganska pank. Den sista grenen var brobyggning. Man skulle bygga en miniatyrmodell av en gammal stenbro. Våran klass kom på andra plats efter att poängen var uträknade och klara. I morgon börjar vi läsa riktiga lektioner. Då blir det hårda bud!

Presentation

Omröstning

Tror du att ponken själv förstår vad han skriver?
 Ja, ponken är allsmäktig!
 Jag vill gifta mig med ponken!
 Nej, ponken har absolut ingen aning om vad han håller på med!

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Augusti 2007 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards